Docent/trainer

Cursussen op maat

Als docent aan de opleiding Journalistiek van de Hogeschool Windesheim heb ik twaalf jaar lang jonge mensen de beginselen van het vak mogen bijbrengen. Ik heb eerstejaars studenten de basisbeginselen bijgebracht en ook laatstejaars begeleid bij hun stages. Van het zoeken naar nieuws tot crossmediale verwerking van dat nieuws: alle aspecten van het vak heb ik mogen doceren. Ik kan op maat cursussen verzorgen over alle onderdelen van de journalistiek, met nadruk op nieuwsgaring, verslaggeving en eindredactie.

Mediatraining Moriwaki Cup

Deelnemers aan de Moriwaki Junior Cup krijgen een uitgebreid opleidingsprogramma. Sinds een aantal jaren verzorg ik als onderdeel van dit opleidingsprogramma een korte mediatraining, waarin de jonge coureurs leren omgaan met de media en inzicht krijgen in de werkwijze van de media. Voor de ouders was er een aanvullend programma over de manieren om contact te leggen met de media.

Mediatraining mei 2013

Cursus Omgaan met de media

Een speciale cursus voor vrijwilligersorganisaties, waarin de nadruk lag op het benaderen van de media – het schrijven van persberichten, het inschatten van nieuwswaarde, het leggen van contacten. Aan te passen aan de wensen van de organisatie. Onder meer gegeven aan de vrijwilligers van de verschillende Stolpersteininitiatieven in Nederland.